Ciolan cu Ceapa Marinata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ceapa marinata:
  • -2 cepe rosii, taiate subtiri
  • -sucul de la 1- 2 lamai sau dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • Pentru ciolan:
  • -1 ciolan de porc, crud
  • -1 ceapa
  • -2 foi de dafin
  • -boabe de piper
  • -1-2 ardei grasi, diferite culori
  • -1-2 buc ardei iute (pe cat posibil de culori diferite)
  • -untura proaspata de porc
  • -cartofi
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Pentru ceapa marinata:
Puneti ceapa intr-un vas sau bol termorezistent si turnati peste ea apa clocotita cat sa o acopere. Lasati 15 min in asteptare, apoi scurgeti si spalati sub jet de apa rece. Lasati la scurs.
Amestecati-o cu sucul de lamaie si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Dati la frigider pentru cel putin 3 ore inainte de servire.

Pentru ciolan:
Spalati bine ciolanul si crestati soricul sub forma de patratele pentru a se patrunde mai bine si mai repede.
Puneti-l la fiert in apa cat sa-l acopere bine, impreuna cu foile de dafin, ceapa curatata si taiata in doua, sare si boabe de piper pana ce carnea este facuta si se desprinde de pe os. Puteti scurta timpul de fierbere daca veti folosi o kukta.

Separat, fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, doar cat sa se inmoaie.
Curatati, taiati in felii mai groase si puneti-i intr-o tava. Stropiti cu putin ulei, condimentati cu sare, piper pe toate fetele si dati la cuptorul incins, la 180- 200 grade pentru aproximativ 10- 15 min.

Spalati, curatati si feliati ardeiul gras si cel iute.
Desprindeti carnea de pe os, feliati-o, condimentati cu sare, piper, dupa gust. Asezati-o peste cartofi, presarati ardeii si repartizati uniform, peste carne, bucatele de untura.

Dati din nou la cuptor, pentru inca 20 min sau pana ce cartofii sunt facuti, iar acestia si carnea s-au rumenit frumos.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie cartofi si felii de ciolan, langa salata de ceapa marinata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni

M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.

Desert tort cu capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj