Chiftelute in Sos Alb

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata (amestec porc cu vita)
  • 4 cartofi
  • miez de paine
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat fin
  • faina
  • ulei (pentru prajit)
  • 500 gr sos Bechamel
  • unt (pentru uns)
  • sare
  • piper
  • 200 gr telemea

Mod de preparare

Incepem mai intai prin a prepara chiftelutele.

Punem intr-un bol carnea tocata, patrunjelul spalat si tocat fin, cartofii curatati de coaja si dati prin razatoare, oul, miezul de paine inmuiat in lapte si scurs bine, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine toate ingredientele. Se acopera bolul si dam la frigider pentru 10-15 minute.

Facem chiftelute din aluat, le dam prin faina si le prajim in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei.

Ungem cu unt un vas pentru cuptor si asezam chiftelutele. Punem cuburi de branza telemea si acoperim cu sosul Bechamel.

Dam vasul la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru circa 20 minute.

Se scoate vasul, se presara patrunjel si dam din nou la cuptor pentru alte 10 minute.

Se servesc fierbinti!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pastramă din mușchiuleț de porc

Am tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar...

Pastramă din mușchiuleț de porc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj