Chiftele Marinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 kg de carne tocata amestec
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -2 oua
  • -condimente
  • -3 felii franzela
  • -ulei
  • Pentru sos:
  • -1 litru bulion de casa
  • -2 lingurite zahar
  • -patrunjel tocat
  • -foaie de dafin
  • -1 lingura faina

Mod de preparare

Batem ouale la tocator impreuna cu patrunjelul verde, painea inmoiata in lapte(se face o pasta din toate). Adaugam compozitia tocata la carne. Punem si condimentele.

Incingem uleiul in tigaie sa formam chiftele cat vrem noi de mari. Le prajim la foc mic. Turnam bulionul intr-un vas, adaugam zaharul, foaia de dafi. Asteptam sa dea 2-3 clocote, adaugam faina pe care o dizolvam cu putina apa. lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam si foile de dafin.

Asezam chiftele intr-o tava, una langa alta, apoi punem sosul de rosii deasupra. Dam la cuptor 20 minute. Noi am servit cu piure de cartofi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri cu fineti

Foarte bune calde langa o cana de lapte, dar si reci la pachetel.

Rulouri cu fineti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj