Chiftele din Carne de Porc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aprox 650 g carne de porc;
  • 2 oua;
  • Cativa catei de usturoi;
  • Frunze de ceapa verde;
  • 1 morcov;
  • 2 cartofi;
  • Faina;
  • Cateva fire de marar si patrunjel;
  • Condimente: sare
  • piper
  • cimbru dupa gust;
  • Optional: amestec de legume
  • 50 g unt
  • putin ulei si sare

Mod de preparare

Ideale pentru o masa de duminica, chiftelele sunt usor de facut si pot fi luate la pachet la serviciu a doua zi.

Intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, frunzele de ceapa, condimentele, cartofii raso, morcovul ras si verdeata.

Se formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul bine incins pana devin maronii.

Amestecul de legume se fierbe in apa cu putina sare, un pic de ulei si 25 g unt.

Se servesc cu: amestec de legume si paine de casa


Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Am pregatit o placinta gustoasa cu legume, ca tot suntem in plin sezon.

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj