Chiftele din Carne de Porc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aprox 650 g carne de porc;
  • 2 oua;
  • Cativa catei de usturoi;
  • Frunze de ceapa verde;
  • 1 morcov;
  • 2 cartofi;
  • Faina;
  • Cateva fire de marar si patrunjel;
  • Condimente: sare
  • piper
  • cimbru dupa gust;
  • Optional: amestec de legume
  • 50 g unt
  • putin ulei si sare

Mod de preparare

Ideale pentru o masa de duminica, chiftelele sunt usor de facut si pot fi luate la pachet la serviciu a doua zi.

Intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, frunzele de ceapa, condimentele, cartofii raso, morcovul ras si verdeata.

Se formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul bine incins pana devin maronii.

Amestecul de legume se fierbe in apa cu putina sare, un pic de ulei si 25 g unt.

Se servesc cu: amestec de legume si paine de casa


Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.