Chiftele cu Sos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg carne tocata amestec
  • -1 ou
  • -4 linguri pesmet
  • -30 ml lapte
  • -1 ceapa tocata marunt, optional
  • -sare
  • -1/2 lingurita piper alb, proaspat macinat
  • -1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat
  • -1 lingurita nucsoara
  • -2 lingurite seminte de mustar macinate, optional
  • -1/2 lingurita coriandru macinat
  • -100 g unt
  • -2 linguri ulei
  • Se mai pot adauga, dupa dorinta si optional: magheran, cardamon, ghimbir, scortisoara, etc

Mod de preparare

Framantati bine carnea cu oul, laptele, pesmetul, sarea si condimentele.

Formati chiftele mari, de aproximativ 100 g fiecare.

Puneti la incins, intr-o tigaie mare uleiul, apoi untul si cand totul este infierbantat bine, adaugati chiftelele.

Prajiti de jur-imprejur pana se rumenesc si dati deoparte.
Caliti ceapa in aceeasi grasime, optional, apoi repuneti chiftelele, adaugand in acelasi timp si 2 cani de apa fierbinte.

Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, circa 25-30 min sau pana ce chiftelele sunt facute si sosul scazut.

Condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Serviti-le calde langa o garnitura de cartofi sau legume, totul stropit cu sos.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.