Cartofi cu Purcel si `Baby Octopus` din Cirnaciori

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi - 4 hotariti taiati felii nu foarte groase
  • rozmarin - 3 fire (verde tocat marunt)
  • vin alb - 100 ml
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • leurda 5 frunze
  • oua (de tara) - 3 buc
  • pulpita purcel - 2 bucatele
  • carnaciori - 2 bucatele
  • usturoi - 5-6 catei
  • ulei masline
  • ghimbir murat - 2 bucatele
  • ceapa uscata - 1 buc nu foarte mare
  • ardei gras - 1 bucata

Mod de preparare

Cartofii taiati felii nu foarte groase le-am pus intr-o tava, peste ei am pus rozmarin taiat mic, pasta de usturoi, vinul, sare piper si vinul. Le-am amestecat si le-am bagat in cuptor pina s-au rumenit

Am facut o omleta din cele 3 oua (omleta rumenita - americana a la Jaques Pepin, adica nu clasica frantuzeasca, zemoasa, ci tare, hotarita). am pus alternativ omleta, leurda omleta ... am asezonat cu sare piper, si deasupra ghimbir murat.

Am taiat juliene ceapa ardeiul si citeva frunze (restul de leurda) le-am sotat si am mesterit un pat pentru carnita .... vis-a-vis am perpelit in voie cele 2 bucati de pulpita de purcel si cirnatii taiati in 4, apoi le-am pus peste patul inainte preparat ... am stropit cu putin ulei de masline si un strop de vin, sare piper si cele trebuincioase si am mai lasat la cuptor vreo 10 minute.

Am scos, am " montat" pe farfurie si alaturi am prajit 2 felii de piinica ...


Asta-i treaba!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj