Carnati cu Ardei si Cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -carnati de porc, proaspeti
  • -3- 4 cartofi, taiati cuburi mari
  • -2 ardei colorati, taiati bucatele
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • - ulei

Mod de preparare

Prajiti carnatii intr-o tigaie antiaderenta cu capac, la foc mare, pana se rumenesc bine, intorcandu-i mereu.
* Daca carnatii sunt grasi, nu folositi ulei. Daca carnatii nu sunt grasi, prajiti-i in putin ulei incins.
Scoatet-i din tigaie si lasati in asteptare.

Puneti cubuletele de cartofi in zeama lasata de carnati si dunstuiti pana devin translucizi si prind putina culoare, amestecand mereu. Turnati o cana de apa si lasati acoperit, la la foc potrivit, cca 10 min sau pana ce cartofii incep sa se inmoaie.

Adaugati ardeii si fierbeti in continuare doar pana ce cartofii sunt aproape facuti; daca ardeii raman putin crocanti, cu atat mai bine.

Verificati ca in vas sa fie suficient lichid cat sa nu se arda legumele, dar acesta sa se transforme pana la sfarsit intr-un sos mai gros.

Adaugati carnatii prajiti si lasati acoperit inca 5- 10 min, la foc potrivit spre mic sau pana ce cartofii sunt facuti.

Spre sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie legumele cu putin sos si cate un carnat prajit.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.