* o bucata din coaja de dovlecel taiata inainte de a incepe sa scoateti miezul va va fi folositoare pe post de vela, infipta in scobitoare.
* ca sa nu se arda scobitorile in cuptor cum am patit eu sa le puenti in apa inainte de a incepe pragatirea dovleceilor.
* cind ati golit dovleceii pregatiti carnea. Eu n-am pus nici ceapa nici orez, dar daca va place puteti sa puneti. Deci in dovleceii mei e numai carne + sare+ piper+ salvie si patrunjel proaspat tocate+ ou
* se umplu dovleceii, se pun injurul lor (dc vrti putin din miezul lor) si putina apa (pina sub linia de jumatate a dovleceilor)
* se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor... cind sunt gata copti (inmuiati) se scoate folia si se adauga sosul de rosii si bucatile de coaja de dovlecel infipte in scobitori si apoi in carne.
* se continua la cuptor inca alte 10-15 min maxim.
Daca nu vreti sa ardeti sau nu vreti sa puneti coaja de dovlecel pe post de vela, ii ornati direct in farfurie: o felie de piine caruia i s-a decupat miezul se striveste putin cu un sucitor sau cu o stilcla /pahar ca sa se subtieze dar sa capete si putina elasticitate, apoi se infige pe post de vela in scobitoare si scobitoarea in dovlecel.
Cred ca in loc de pofta buna se potriveste urarea "vint din pupa!"
Initial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...
Aripi picante cu garnitura de dovleac coptMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti