Ardei umpluti inveliti in aluat

Portii
6
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 3 linguri de ulei
  • 8 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml.apa calduta
  • Pentru umplutura
  • 6 ardei kapia
  • 500 g carne de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 6 linguri de ulei
  • sare,piper,boia dupa gust
  • Pentru glazura
  • 1 galbenus de ou
  • 20 g susan

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul, dizolvam drojdia in putina apa cu zahar si sare si o lasam sa creasca putin, apoi o amestecam cu faina si framantam adaugand cate putina apa calduta pana nu se mai lipeste de maini si se lasa la dospit circa 40 minute.
In continuare tocam carnea si ceapa. Calim in ulei ceapa, apoi adaugam carnea tocata,sarea,piperul,boiaua si patrunjelul si le calim bine pe toate apoi le lasam la racit.
Ardeii kapia ii taiem pe lung,ii curatam de seminte si nervuri si ii umplem cu amestecul racit de carne.
Aluatul il impartim in bile pe care le intindem cu ajutorul sucitorului in foi de circa 0,5 cm pe care le taiem in fasii inguste cu care invelim ardeii umpluti.
Asezam ardeii intr-o tava si ii ungem cu galbenus de ou si presaram deasupra seminte de susan
Se introduce in cuptorul incins la 180 de grade circa 30 de minute pana devin aurii.
Se pot servi cu diferite salate in functie de cum va place

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Covrigi dulci cu unt

Covrigi dulci cu unt
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj