Ardei umpluti inveliti in aluat

Portii
6
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 3 linguri de ulei
  • 8 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml.apa calduta
  • Pentru umplutura
  • 6 ardei kapia
  • 500 g carne de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 6 linguri de ulei
  • sare,piper,boia dupa gust
  • Pentru glazura
  • 1 galbenus de ou
  • 20 g susan

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul, dizolvam drojdia in putina apa cu zahar si sare si o lasam sa creasca putin, apoi o amestecam cu faina si framantam adaugand cate putina apa calduta pana nu se mai lipeste de maini si se lasa la dospit circa 40 minute.
In continuare tocam carnea si ceapa. Calim in ulei ceapa, apoi adaugam carnea tocata,sarea,piperul,boiaua si patrunjelul si le calim bine pe toate apoi le lasam la racit.
Ardeii kapia ii taiem pe lung,ii curatam de seminte si nervuri si ii umplem cu amestecul racit de carne.
Aluatul il impartim in bile pe care le intindem cu ajutorul sucitorului in foi de circa 0,5 cm pe care le taiem in fasii inguste cu care invelim ardeii umpluti.
Asezam ardeii intr-o tava si ii ungem cu galbenus de ou si presaram deasupra seminte de susan
Se introduce in cuptorul incins la 180 de grade circa 30 de minute pana devin aurii.
Se pot servi cu diferite salate in functie de cum va place

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si fructe confiate

Foarte usor de facut si foarte buna!

Prajitura cu iaurt si fructe confiate
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura