Snitel piept curcan fragezit cu mustar

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Piept curcan
  • mustar ptr uns feliile de carne
  • sare, piper alb
  • faina
  • ulei ptr prajit
  • Garnitura de cartofi:
  • cartofi
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 ls rama
  • lapte

Mod de preparare

Preparare snitele:
Portionam pieptul de curcan si feliile obtinute le batem cu batatorul de snitele intre pungi in asa fel incat sa nu fie prea subtiri. Ungem feliile de piept cu mustar pe ambele parti , acoperim totul cu o punga si le punem la rece pana a doua zi .
In urmatoarea zi , le condimentam cu sare si piper alb , le dam prin faina si ou si le prajim in ulei incins. Se mai pot da si prin pesmet daca cineva le prefera cu pesmet .


Garnitura de cartofi:
Se curata cartofii ,se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare . Dupa ce au fiert se zdrobesc se amesteca cu 1 ls rama si cu putin lapte cald pana ajunge la consistenta unui pireu .
Se taie o ceapa marunt , se zdrobesc 3 catei de usturoi . Se infierbanta 1 lingura de rama si se calesc pe ea ceapa si usturoiul. Se adauga la pireu si se amesteca bine . Se obtine un pireu delicios , mai aparte.

Aceasta reteta de cartofi s-a prezentat la o emisiune TV . Initial mi s-a parut ciudata combinatia de cartofi pireu cu ceapa si usturoi , dar este bestiala.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti

Am zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura...

Ardei umpluti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj