Rulada de Vita - Reteta Nemteasca

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 rulade de vită
  • 8 felii sunca Parma
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 castraveti murati
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 200 ml vin roau
  • muatar
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Carnea se condimentează cu sare și piper și se unge cu un strat subțire de muștar. Deasupra se așează câte doua felii de șuncă. Se adaugă castraveții tăiați în fâșii subțiri, ardeiul și ceapa verde tocate potrivit. Se rulează carnea, având grijă să nu iasă compoziția, și se prinde cu scobitori.

Într-un vas mai înalt se încing două linguri de ulei în care se prăjesc ruladele pe toate părțile. Se adaugă vinul, ceapa, morcovul și cartoful tăiate în sferturi. Se completează cu apă până se acoperă carnea.

Se fierbe totul la foc mic timp de 3-4 ore. când sunt gata, legumele și supa în care au fiert se trec prin sită. Sosul obținut se condimentează cu cimbru.

Poftă bună!
Tradițional, se servește cu găluști din cartofi și varză murată în vin, dar găluștile mele ies împrăștiate, așa că le-am înlocuit cu piure.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...