Rulada de Carne (III)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de porc
  • 1 kg carne tocata (jumatate de porc si jumatate de vita)
  • 2 oua
  • condimente pentru carne tocata
  • delikat
  • sare
  • piper macinat
  • aproximativ 200 ml ulei (eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece)
  • 1-2 l de apa in functie de tava folosita
  • un carnat afumat, pentru aroma
  • 3 cepe

Mod de preparare

Se taie carnea de porc felii subtiri, ca pentru snitele, se bate cu ciocanul de carne si se presara cu sare, delikat si piper dupa gust.

Carnea tocate se amesteca cu doua cepe tocate marunt, ouale si condimentele.
Se ia o bucata de carne subtire se intinde peste ea o suprafata cu carne tocata, dupa care o alta felie de carne, iar carne tocata, si tot asa se repeta pana ce ambele cantitati de carne se termina. o sa obtinem un "turnulet" inalt.

Dupa ce am terminat carnea, pe marginea unei tavi se pune carnatul taiat in bucati potrivite, iar in mijloc se taie o ceapa in bucati mai mari. Peste ceapa se pune "turnuletul" de carne pe orizontala. Carnea se finiseaza bine cu mana, pana ce devine o suprafata uniforma de carne tocata.

Se pune uleiul, dupa care apa pana la jumatatea "turnuletului". Se da la cuptor la foc mic, iar dupa 30 de minute la foc potrivit. Daca mai este nevoie de apa se mai pune din cand in cand.
Rulada se lasa la cuptor pana se patrunde bine, dupa care se taie pe diagonala in felii subtiri.

Se serveste langa garnitura dorita.

Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Covrigi dulci cu unt

Covrigi dulci cu unt
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj