Rata cu sos de branza si mere coapte

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe de rata
  • 1 cana de supa
  • boia
  • piper negru
  • sare
  • 4 foi de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 4 mere
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita de faina
  • 200 gr branza topita
  • 300 gr smantana
  • sare si piper alb
  • 4 lingurite dulceata de visine

Mod de preparare

Pulpele se condimenteaza si se lasa 30 min la rece. Se pun intr-un vas inalt in care am pus putin ulei. Adaugam supa, acoperim vasul si dam la cuptor.
Lasam carnea sa se faca la foc foarte mic 2-3 ore.
Inainte cu 20 min de a scoate carnea de la cuptor, luam capacul si punem pe langa pulpele de rata si jumatati de mere. Dam din nou la cuptor.

Pregatim si sosul in acest timp. Punem untul sa se topeasca, adaugam faina si amestecam bine. Smantana se adauga si ea si apoi adaugam branza. Condimentam cu sare si piper alb. Fierbem 2-3 min.
Pentru servire, adaugam in farfurie si cate o lingurita de dulceata de visine.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura marocana de berbecut

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce....

Friptura marocana de berbecut
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure