Iepure pe Pat de Legume

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne iepure casa
  • 2-3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel verde
  • 4-5 buc ceapa (rosie si alba)
  • 1 ardei gras
  • 1 gogosar
  • 1 ardei iute
  • 6-7 catei usturoi
  • 2-3 frunze dafin (mai mici)
  • 1/4 lingurita cimbru
  • sare
  • piper delikat
  • 300 ml vin alb sec sau demisec
  • 300 gr slanina afumata taiata cubulete
  • 3 linguri untura

Mod de preparare

Intr-o tava (sa cratita mai adanca ce se poate pune la cuptor) punem untura. Curatam ceapa, usuroiul, morcovii, patrunjelul ardeiul si gogosarul. Ceapa o taiem felii mai groase, morcovii si patrunjelul se taie rondele, usturoiul ardeiul gras, ardeiul iute si gogosarul le feliem.

Carnea de iepure o condimentam din abundenta cu sare si piper. Am pregatit toate, acum sa vedem ce avem de facut mai departe. In tava in care am pus in prealabil untura asezam ceapa, morcovii, patrunjelul, usturoiul, ardeii (gras si iute), gogosarul apoi punem deasupra bucatile de carne condimentate si bucatelele de slanina afumata si foile de dafin.

Turnam peste 300 ml vin alb sec (demisec) completam cu apa pana carnea se intrezareste ca niste insulite, se presara deasupra un pic de delikat si 1/4 de lingurita cimbru.
Totul il dam la cuptor si asteptam cu rabdare sa se prajeasca carnea. Servim cu pireu de cartofi.

Pofta Buna ! ! !

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.