Fripturica de Primavara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 5 kg - 2 kg cartofi
  • 8-10 felii carne porc (poate sa fie pulpa, cotlet, ceafa)
  • 1 ardei gras mai maricel (sau 2 ardei)
  • 2-3 rosii
  • 500 ml smantana
  • 400 ml lapte
  • sare
  • untura sau unt sa ungem tava

Mod de preparare


Carnea o batem sa o subtiem (nu trebuie sa fie exagerat de subtiri cam cat latul lamei de cutit) si o condimentam cu sare din abundenta. Cartofii se vor curata si felia rondele mai subtiri. Ardeii, rosiile le taiem rondele, de asemenea. Cele 500 ml smantana il vom subtia cu 400 ml lapte si vom pune sare dupa gust in acest amestec.

O tava mai adanca o ungem din abundenta cu untura (daca nu aveti, puteti folosi si untul). Asezam in tava unsa jumatate din cartofii feliati peste ei asezam feliile de carne condimentate cu sare. Peste carnea frumos aranjata asezam feliile de ardei si rosii. Acum, ca am impodobit asa frumos tava, turnam peste: jumatate din smantana subtiata cu lapte. Acoperim totul cu cealalta parte de cartofi si turnam peste ei si restul ramas de smantana subtiata.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute, dupa care luam folia si lasam sa se rumeneasca frumos cartofii de deasupra.

Se serveste fierbinte stropit daca doriti cu un sos de maioneza si smantana si ketchup.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat

Un fel de salam de biscuiti cu imbracaminte .....

Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj