Rata intreaga curatata si spalata bine, se sareaza si pipereza din belsug dupa care intr un vas mare de forma ovala din inox care are si capac se prajeste uniform pe toate partile in asa fel incat sa arate foarte apetisant.
Cand s a prajit in uleiul de masline se adauga ceapa taiata rondele, morcovii, foile de dafin, 2 cuburi de maggi, 2 litri de apa si se lasa la fiert timp de 1 ora jumatate sau chiar 2 ore (depinde de varsta zburatoarei) in vasul acoperit.
Cand este gata se scoate si se mai da la cuptor pt 30 de minute.
Intre timp, sosul obtinut si se strecoara prin sita si apoi se leaga.
Cartofii se fierb in apa cu sare.
Varza rosie cumparata la borcan fiind deja pregatita se va incalzi.
Varza de Bruxell se fierbein apa cu sare.
Fasolea verde la borcan se incalzeste si se mai adauga patrunjel verde si unt.
Avand totul gata, scoateti rata de la cuptor si o transati apoi asezati carnea pe un platou.
Se serveste cu cartofi natur si garnitura din legumele descrise mai sus la care se adauga sosul obtinut.
Este o mancare deosebita servita cu mare placere de craciun aici in Germania.
Pofta buna!
July65
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.