Friptura de Porc cu Stafide si Mar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 grame carne porc
  • condimente:
  • cimbru si rozmarin proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • cateva stafide
  • 1 mar
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia
  • 3-4 linguri de apa
  • 1/2 cescuta vin alb
  • salata de patrunjel (1 legatura patrunjel, 1 ardei gras, 1 rosie, zeama de lamaie)

Mod de preparare

Carnea se sareaza, se pipereaza, se da cu boia si o lasam de o parte. Intr un mojar punem frunzele de rozmarin si cimbru, usturoiul, un praf de sare si un pic de piper si apoi pisam. Adaugam uleiul de masline si pisam in continuare. Cu acest amestec ungem carne pe ambele parti si presaram cu stafide.

Curatam marul de coaja si taiem cubulete pe care le adaugam printre bucatile de carne. Adaugam 3-4 linguri de apa, apoi dam la cuptor, iar spre final punem si o jumatate de cescuta de vin alb.

Sfat: din cand in cand verificam ca friptura sa aibe sos si cu o lingura mai adaugam peste carne, pentru altfel se usuca, iar stafidele se innegresc si capata un aspect neplacut.

Se serveste cu o minunata salata de patrunjel.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...