Friptura cu Gogosari si Vin Rosu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne macra de porc felii de 1,5 sau 2 cm grosime
  • 3 lingurite sare
  • 800 ml vin rosu
  • piper macinat
  • coriandru macinat
  • cimbru
  • 8 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 linguri boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 6 gogosari taiati felii subtiri
  • 5 linguri ulei

Mod de preparare

Se amesteca ultimele 10 ingrediente bine bine, apoi se adauga carnea si se va asigura ca toate partile bucatilor de carne sunt in contact cu marinada pe care am pregatit-o anterior.

Se lasa 4 ore sa stea, sa se marineze pentru un plus de aroma, un plus de fragezime.
Intr-o tava unsa cu ulei se rastoarna toate compozitia si se aranjeaza toate bucatile frumos, orizontal.
La 220 de grade se va coace 45 minute, intorcand din cand in cand feliile in sosul format.
Se poate servi cu o garnitura simpla, fara multe arome, pt ca aceasta friptura e condimentata. Un pahar de vin rosu poate fi un bun insotitor.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa