Ciolanul se pune la fiert in Kukta (oala cu presiune) impreuna cu 1 capatana usturoi, 2 foi dafin, 1/2 lingura sare si piper boabe si se fierbe timp de 40 minute ( pana se desface de pe os ). Se scoate si se lasa la racit. Se dezoseaza, se taie fasii.
Pregatim aluatul in care tavalim bucatile de ciolan in felul urmator: intr-un vas pisam 2 catei usturoi, punem 2 oua si le batem bine apoi adaugam 200 ml bere si 8 linguri mari de faina. Se amesteca bine pana obtinem un aluat mai gros ca de clatite. Prin acest aluat tavalim bucatile de ciolan si le prajim in ulei abundent.
Se servesc alaturi de orez, pireu de cartofi cu sos de maioneza fiarta, sau sos tartar.
Chiar de e cald afara, o supa usoara de pui tot merge, nu-i asa?
Supa de pui cu taiteiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.