Chiftelute la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 cartofi
  • -2-3 morcovi
  • -4-5 catei usturoi, zdrobiti
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -500 g carne tocata
  • -2 oua
  • -1 lingura pesmet
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Curatati cartofii si morcovii. Treceti-i separat, cartofii prin razatoarea mica, iar morcovii prin razatoarea mare. Stoarceti bine cartofii. Amestecati-i impreuna cu usturoiul, ceapa, carnea tocata, ouale, pesmetul, patrunjelul verde si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Luati cate 1 lingura din compozitia obtinuta si formati bilute cu mana uda, pe care le aplatizati putin.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce chiftelutele sunt coapte si frumos rumenite.

Serviti cat sunt calde, simple, sau ca fel principal, alaturand garnitura si / sau salata ori muratura preferata. Sunt la fel de bune si reci.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj