Carne Tocata in Crusta cu Legume in Sos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 portii
  • -3 felii de paine, mai vechi de 1 zi
  • -1 kg carne tocata, amestec (porc + vita)
  • -1 legatura ceapa verde/1 ceapa mijlocie, tocata marunt
  • -1-2 lingurite mustar frantuzesc cu boabe de mustar
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -paprika
  • -1 legatura de ceapa verde, taiata rondele
  • - l legatura de patrunjel verde, tocat marunt (pastrati cateva frunze pentru ornat)
  • -2 linguri pesmet
  • -150 g cascaval ras
  • -1 albus
  • -500 g morcovi, taiati bastonase mai maricele
  • -1 conopida mica (aprox 700 g)
  • -30 g unt + unt pentru tava
  • -20 g faina
  • -1 lingurita curry
  • -250 ml lapte

Mod de preparare

Puneti feliile de paine in apa, la inmuiat. Framantati carnea tocata impreuna cu ceapa, painea stoarsa, mustarul si ouale. Condimentati cu sare, piper, paprika, dupa gust. Modelati amestecul obtinut sub forma de paine si puneti intr-un vas termorezistent (tava) uns cu unt.

Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 30 min, la foc potrivit. Intre timp, amestecati ½ din cantitatea de ceapa verde si frunze de patrunjel tocate cu pesmet, cascaval ras, boia si albusul usor batut.
Intindeti compozitia peste carnea tocata si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min.

Fierbeti legumele in 250 ml apa sarata cca. 15 min sau pana ce acestea sunt moi, dar isi pastreaza forma. Scurgeti, dar pastrati apa. Separat, caliti putin faina si curry in untul incins. Stingeti cu lapte si zeama de la legume.

Lasati sa fiarba circa 5 min, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Adaugati legumele fierte, restul de ceapa verde si patrunjel si lasati sosul pe foc, doar cat sa se incalzeasca legumele. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte si pastrati la cald.

Serviti portionand in farfurie, felii de carne si legume cu sos, ornat cu patrunjel si ceapa verde, tocate marunt.

Aduceti separat la masa restul de sos.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.