Aripioare cu fulgi de porumb

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aripioare de pui
  • 1-2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa mica
  • sare , piper boabe
  • fulgi de porumb
  • faina
  • sare si piper alb
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare

Aripioarele se tau in 2 si se pun in apa rece la fiert cu putina sare . Se spumeaza , apoi se adauga zarzavaturile la el si se fierb la foc mic . Se mai adauga sare dupa gust . Cand aripioarele sunt fierte le scoatem deoparte , le lasam un pic la racit si le condimentam cu sare si piper macinat.

Intr-o farfurie spargem 1-2 oua, le batem si punem un pic de sare sau delikat, pe o alta farfurie punem faina alba, iar in alta farfurie punem fulgi de porumb pe care il zdrobim in maini sa se marunteasca un pic. Aripioarele condimentate le tavalim prin faina ,prin ou si apoi prin fulgii de porumb. Se incinge intr-o tigaie uleiul si se prajesc aripioarele pana devin aurii.

Se serveste alaturi de cartofi pai si cu pasta de usturoi , facuta dupa reteta lui Ioana .

reteta de pasta de usturoi copt o gasiti la acest link

http://www.reteteculinare.ro/forum/viewtopic.php?t=2900&name=pasta_de_usturoi_copt

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu prune si branza dulce

O prajitura simpla cu un blat care seamana cu cel de papanasi.  Reteta video o gasesti mai sus. 

Desert prajitura cu prune si branza dulce
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj