Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere

Portii
12
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat fraged tarta:
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 200 g amidon alimentar
  • 250 g margarina
  • un praf de sare
  • 2 -3 linguri pudra de roscove
  • Umplutura:
  • 5 mere mari, galbene
  • un praf de scortisoara
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana de miez de nuca prajit si maruntit sau rupt mai marunt

Mod de preparare

Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbensurile. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc. Se incorporeaza bezeaua obtinuta in amestecul de margarina si se toarna faina amestecata cu amidonul alimentar. Se mixeaza bine, apoi aluatul se imparte in 2 jumatati egale, infasurate fiecare in celofan se dau la rece cel putin o ora, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana dimineata.
Se scoate aluatul din celofane si se intinde in 2 bucati dreptunghiulare subtiri. Pe fiecare foaie de aluat intinsa se presara pudra de roscove, apoi se ruleaza strans, obtinand 2 rulade care se baga amandoua in celofan, 30 minute la congelator. Se scot rulourile din celofan si se taie in felii de rulada groase de 1 cm fiecare. Se asaza fiecare rulada una langa alta, se acopera cu celofan si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda un pic mai mare ca diametru decat forma de tarta. Foaia rotunda intinsa o asezam in forma de tarta.
Curatam merele de coaja si 3 dintre ele le taiem felii subtiri, iar 2 le dam prin razatoare. Le amestecam cu miezul de nuca, zaharul si un praf de scortisoara. Turnam peste foaia de tarta acest amestec de mere. Se acopera deasupra cu foaia intinsa cu diametrul formei, procedand ca la prima foaie; taiem rulade, le asezam una langa alta si le intindem cu sucitorul, apoi acoperim umplutura, presam marginea tartei si intepam cu o furculita din loc in loc.

Se da 10 minute la cuptor preincalzit, la foc iute, apoi dam la foc mai mic inca 10-15 minute pana se raceste. Taiem tarta dupa ce se raceste un pic. Are aluatul foarte fraged, iar pudra de roscove ii da un gust deosebit de bun.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu dovleac

O prajiturica perfecta pentru ai pacali pe cei mici . Este fara zahar, fara faina si nu e foarte dulce. 

Prajitura cu dovleac
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj