Rulada cu fructe de padure este un desert delicat si plin de culoare, perfect pentru a te bucura de prospetimea fructelor de sezon.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul, mixam in continuare si apoi adaugam galbenusurile si le incorporam. Adaugam faina si cacaua si la final, uleiul.
Pregatim o tava cu hartie de copt (eu am folosit tava mare de aragaz) si turnam compozitia. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 - 25 minute.
Intre timp, pregatim crema. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Branza mascarpone o desfacem cu laptele, amestecand usor pana se omogenizeaza si adaugam indulcitorul. Astfel, blatul va absorbi din lichid si nu va fi uscat. Adaugam ciocolata topita si racita si mixam bine.
Dupa ce s-a copt foaia de rulada, scoatem si o lasam sa se raceasca.
Spalam sub jet de apa rece fructele de padure.
Peste foaia de blat, intindem crema alba, presaram fructe si rulam usor pana obtinem forma de rulada.
Imbracam in hartie si dam la frigider. Eu am lasat-o pana a doua zi si s-a intarit frumos. Am scos-o de la frigider, am ornat-o cu ciocolata neagra topita.
Indulcitorul se poate inlocui cu aceeasi cantitate de zahar sau daca preferati mai dulce, puteti suplimenta dupa gust.
Daca v-a placut reteta noastra, atunci va invitam sa descoperiti si altele: rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa, rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos sau rulada cu afine.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.