Cheesecake cu zmeura fara coacere

Deliciosul cheesecake cu zmeura este o combinatie perfecta intre branza cremoasa si prospetimea zmeurei.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • Pentru crema:
  • 300 g branza de vaci proaspata(scoaca)
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g zahar pudra
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina
  • 3 plicuri de zahar vanilat (sau o pastaie de vanilie)
  • Pentru jeleu:
  • 500 g zmeura proaspata
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina

Mod de preparare

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine.
Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine, eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora. Intre timp pregatim crema si jeleul.
Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute, timp in care intr-un castron se paseaza cu blenderul branza pana iese o pasta fina, apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin, ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin.
Pentru jeleu spalam zmeura si o punem pe foc impreuna cu zaharul cam 3 minute pana se leaga putin. Apoi il trecem printr-o sita ca sa eliminam sambureii mici.

Intre timp pui gelatina in apa ca sa se umfle. Jeleu se ia de pe foc si se lasa cateva minute(10 min), apoi il lasam sa se raceasca, apoi adaugam gelatina si se amesteca pana se dizolva toata gelatina.

Asamblare:
Peste stratul de biscuiti punem crema de branza, nivelam, asezam cateva zmeurici intregi si il punem la rece. Cand s-a intarit putin, adaugam jeleul de zmeura. Se tine la rece cateva ore bune.,
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: New York cheesecake, cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos sau cheesecake cu cafea

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...