Cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 90 gr unt
  • 70 gr ciocolata 52% cacao
  • 30 gr cacao
  • 160 gr zahar
  • 2 oua
  • 60 ml lapte
  • 40 gr faina
  • Pentru crema:
  • 400 g crema de branza (gen Phyladelphia)
  • 250 g ricotta de buna calitate
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 125 g zahar
  • aroma de vanilie (esenta sau o pastaie)
  • 2 linguri jumatate de amidon de porumb
  • 3 oua

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim blatul:

Punem pe baie de aburi la topit ciocolata impreuna cu untul, dupa care adaugam zaharul, amestecam bine pana se topeste.

Dam deoparte si punem faina, cacaoa si laptele, mixam bine, iar la final ouale. Omogenizam bine totul si turnam compozitia rezultata intr-o tava cu peretii detasabili de 22cm tapetata pe fund cu hartie de copt, iar pe margini unsa cu unt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10 minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Punem toate ingredientele intr-un bol marisor si mixam bine 2-3 minute la viteza medie pana obtinem o compozitie lichida si omogena.

Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de branza.

!!! Daca doriti ca blatul de ciocolata sa fie doar dedesupt, atunci trebuie lasat la cuptor 15-20 minute.!!!

Punem din nou tava in cuptor si lasam circa 50 minute la o temperatura de 150°C cu ventilatie. Compozitia cand este gata trebuie sa fie gelatinoasa deasupra.

Lasam tava in cuptor cu usa intre-deschisa pana se raceste complet.

Inainte de servire o puteti baga cateva ore la frigider si pudrata cu zahar pudra vanilat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella
Bucataras.RO

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Aceasta reteta delicioasa am pregatit-o dupa o reteta luata de la Rocsi. Multumesc pentru reteta! :*

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty