Se separă ouăle şi se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, mierea, uleiul de măsline, coaja rasă şi sucul de la o portocală mare şi se amestecă bine.
Se adaugă şi amestecul de fulgi de ovăz şi de grâu măcinaţi, scorţişoara, făina şi praful de copt, amestecând cu o spatulă sau o lingură de lemn, astfel încât compoziţia să rămână aerată.
Apoi, pentru că eu am obţinut mai devreme o ceaşcă de suc de portocală, deci aprox 150ml, am pus 7 linguri cu făină, dar acum depinde de câte portocale doriţi să folosiţi şi de cât de mari sunt, de aceea aveţi grijă sa păstraţi consistenţa aluatului de la chec.
Din compoziţia rezultată se toarnă într-un castronel şi se amestecă bine cu cacaua.
Se toarnă compoziţia cu cacao într-o tavă de chec pregătită cu foaie de copt, apoi se toarnă şi partea albă şi se coace la foc mic p֗ână se rumeneşte (aprox 35-40 de minute).
Timp total: aprox 50min
Porţii: 10
Poftă Bună!
Daca v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/chec-cu-portocala-si-scortisoara.html
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.