Brownie cu ness

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 240 g ciocolata neagra
  • 160 g unt
  • 200 g zahar
  • 170 g faina
  • 100 g nuca
  • 3 pliculete ness
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g mascarpone
  • 80 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt

Mod de preparare

Topim cele 240 g ciocolata neagra cu 160 g unt. Lasam sa se raceasca.
Mixam ouale cu cele 200 g zahar si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Peste oua adaugam doua pliculete de ness, apoi ciocolata topita si mixam bine.
Adaugam si faina si nucile maruntite. Amestecam bine, apoi turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit pana se desprind marginile, iar deasupra se formeaza o crusta subtire. Facem si testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.
Pentru crema mixam mascarponele cu untul, pliculetul de ness si zaharul pudra. Eu le-am pus pe toate intr-un vas si le-am mixat.
Distribuim crema peste prajitura si ornam cu ciocolata topita cu untul.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.