Zacuscă din vinete, ardei gras roşu şi ceapă după reţeta mamei. Se poate servi in zilele de post, este consistenta si gustoasa.
Mod de preparare:
Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă.
Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează într-un vas adânc, se presară peste ei sare grunjoasă, apoi se acoperă cu un capac, pentru a se aburi şi a se curăţa mai uşor. Se lasă la răcit şi se curăţă.
Se toaca vinetele ca la salata de vinete, iar ardeii se taie cubuleţe.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o cratiţă mare (în care să încapă toate). Când ceapa devine aurie, se adauga vinetele şi ardeii (care între timp şi-au lăsat mult suc). Se amestecă mereu, să nu se lipească, se călesc bine, apoi se adaugă bulionul desfăcut într-un litru şi jumătate de apă. Dacă aveţi suc de roşii, cu atât mai bine, îl puteţi folosi în locul bulionului.
Se adauga sare fină, foi de dafin şi alte mirodenii dacă vă plac, eu o prefer simplă. Se fierbe la foc mic şi se gustă din când în când.
Este gata când se ridică uleiul deasupra.
Se lasă un pic la răcorit, se pune caldă în borcane şi se pun capacele.
Timp de pregătire: 3h;
Timp de fierbere: 45min (în funcţie de cantităţile dvs);
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/11/zacusca-de-vinete-si-ardei.html
"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti