Vinetele, ardeii și gogosarii se coc cu o zi înainte, se lasă la scurs.
A doua zi se toacă mărunt.
Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
Zarzavatul curățat se razuieste, apoi se caleste în 100 ml ulei, cca. 5 minute, se adaugă puțină apă și se fierbe încă 10 minute.
Ceapa tocată se caleste în 100 ml ulei, până devine sticloasă.
Se încinge un foc zdravăn, se adaugă restul de ulei într-un ceaun potrivit, când e încins, se pune ceapa deja calita, apoi ardeii și gogoșarii copti tocati, se aduce compoziția la punctul de fierbere, se pune zarzavatul călit, vinetele tocate, bulionul și passata, foile de dafin.
Se fierbe totul amestecând des o oră, se asezoneaza dacă e nevoie și cu puțin zahăr. La final, se adaugă 1/2 linguriță salicilat, se pune zacusca în borcane sterilizate care se așază în loc cald, întoarse pe capac, până se racesc, apoi se depozitează în cămară.
E o mâncare de legume completa și deosebit de gustoasă !
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.