Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert. Se acopera cu un capac, se amesteca din cand in cand, se fierbe cam o ora jumatate.
Vinetele, ardeii kapia si gogosarii se coc pe gratar, se curata de coaja si se dau prin masina de tocat.
Se pun intr-o oala mare, impreuna cu ceapa fiarta, sarea, piperul, foile de dafin. Se amesteca bine si se pune la fiert la foc mic, cam 1ora. Adaugam si conservantul si sucul de rosii si mai lasam la fiert jumatate de ora-1 ora.
Se amesteca mereu pentru a nu se arde zacusca.
Borcanele se spala din timp si se pun la uscat.
Cand zacusca este gata, borcanele se pun intr-o tava de cuptor, sau se pune cate o lama de cutit si se toarna cate putin din zacusca pana completam toate borcanele.
Incalzim putin ulei pe foc si turnam deasupra la fiecare borcan de zacusca.
Se inchid bine borcanele cu capace curate.
In oala in care am facut zacusca am pus apa, o incalzim si punem borcanele cu hartie printre ele si lasam la sterilizat. Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai lasa 10-15 minute. Se lasa in apa pana a doua zi.
Mi-au iesit cam 22 de borcane mici.
Încă mai sunt gutui în piață ;) Vă aduc o rețetă mai ”altfel” de a conserva gutuile ;) Spor și...
Gutui murateEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj