Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.
Se curata ceapa si se taie solzisori. Se spala ardeii, indepartam cotoarele si semintele si tocam cu masina de tocat. Dovleceii se curata de coaja, se scobeste interiorul de seminte, se taie cubulete. Rosiile se oparesc, apoi se decojesc si se taie felii subtiri. Morcovii se curata si se da prin razuitoarea cu gauri mari.
Intr-o cratita mai larga se toarna uleiul, cand s-a incins, punem ceapa si o calim pana se inmoaie. Apoi se adauga pe rand morcovii, ardeii, dovleceii si rosiile, condimentele dupa gust si presaram cu frunzele de patrunjel tocate marunt, lasam sa fiarba la foc mic. Cand sunt fierte legumele, se adauga orezul fiert si mai lasam sa fiarba pana uleiul iese deasupra. Tocana se pune in borcane sterilizate se infileteaza capacele si le sterilizam 30 de minute. Se pune intre paturi pana a doua zi, apoi se depoziteaza la rece in camara.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: pasta de ardei kapia, salata de iarna asortata sau . conserva de ardei kapia pentru iarna.
Pofta buna!
• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuni