Sfecla Rosie la Borcan

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg sfecla rosie
  • 1 bucata hrean (a fost cam de 250 g)
  • 2 frunze dafin
  • 2 lingurite seminte chimen
  • 1 lingurita boabe de piper
  • cateva frunzulite de tarhon (3-4)
  • 2 cani otet
  • 6 cani de apa
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Am cules sfecla mai mare, dar fara sa aibe fire atoase albe prin ea, am spalat-o si am pus-o in oala, am acoperit cu apa si am fiert. Cand furculita intra usor in sfecla inseamna ca este fiarta. Am lasat la racit.

Intre timp am curatat hreanul si l-am dat pe razatoare (asta a fost treaba sotului nu a mea). Dupa ce s-a racit sfecla, am curatat de coaja si am taiat felii subtiri. Am pus intr-un borcan de 5 kg in straturi alternative, hrean si felii de sfecla. In timpul cand aranjam in borcan sfecla, pe aragaz fierbea apa cu boabele de piper si semintele de chimen, frunzulitele de tarhon si otetul. Cand a dat in fiert apa, am stins aragazul.

Am lasat solutia la racit putin si am dres de sare. Am turnat peste sfecla (prin strecuratoare) solutia de otet + apa, dupa care am pus capacul pe borcan.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Pizza cu sparanghel si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj