Semipreparate de Tip `Gospodina`- Supa de Gulii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gulie mare (miez sau 2 gulii mici)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 2-3 rosii
  • patrunjel frunze
  • 2 morcovi mijlocii taiati felii
  • 1 radacina patrunjel/pastarnac felii taiata

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt, morcovii si radacina alba, taiata felii, rosile decojite si ardeiul tait felii sau bucatele mici si gulia tocata marunt, se pun separat in folie de plastic si apoi se pun impreuna intr-o punga de plastic, se eticheteaza, se dateaza si se da la congelator. Se pastreaza pana la un an.

Cand se face supa, se scoate pe rand din punguta de plastic, ceapa care se caleste in ulei, se adauga gulia tocata dupa care se scot morcovii si radacina alba, se pun in cratita se dunstuiesc putin, se pune si ardeiul impreuna cu zarzavaturile, se adauga apa si se da la fiert. Nu se decongeleaza nimic. La sfarsit se pune patrunjel tocat, se serveste cu smantana.

Pentru cine vrea se poate pune si bucatele mici de carnita in cratita in care fierbem supica.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.