Se pune in cratita uleiul cu ceapa taiata marunt (care a fost spalata si curatata inainte). Se caleste putin dupa care se adauga orezul si putina apa rece. Se tine pe foc amestecand mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. Se trage de pe foc, se lasa deoparte la racit si se trece apoi la pasul urmator.
Se ia carnea, se amesteca cu verdeata, sarea, piperul, boiaua (daca folositi), apoi se adauga si orezul, deja racorit. Se amesteca bine dupa care se iau gulioarele. Se curata de coaja, se spala bine si cu ajutorul unei lingurite/cutitas se scobesc. Miezul obtinut nu se arunca, se pune deoparte. Se ia cu lingurita din amestecul de carne, se umplu gulioarele si se pun, una langa alta intr-o punga de plastic, se portioneaza, se eticheteaza, se dateaza si se pun la congelator.
Se pastreaza pana la 6 luni de zile. Cand doriti sa le pregatiti iarna, doar le scoateti din punga, se pun direct in cratita si se fierb. Sosul pentru gulioarele umplute se face cam in felul urmator. . . in putin ulei se pune putina faina, se caleste, se stinge cu supa de oase si cu bulion, se potriveste de sare si se fierbe 30 de minute, apoi se toarna peste guliile care fierb in apa, se dau la cuptor pentru 45 de minute.
Se servesc cu smantana sau cu iaurt pe deasupra.
Sa le spunem briose foarte gustoase si usor mai dietetice.....merita probate.
Briose cu branzeturi si seminteO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura