Mini Dovlecei Murati

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g de mini dovlecei
  • 1 morcov maruntel
  • 1/2 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 bucatele de ardei iute
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • cateva boabe de piper
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 de lingurita de sare mare
  • un praf de ghimbir in pudra
  • 75ml de otet (45%)
  • 75ml de apa

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu putina sare. Se spala dovleceii si apoi cand apa da in clocot, se pun dovleceii si se lasa cam 5 minute. Se pun la scurs intr-o sita.

Morcovul se taie bucatele, ceapa pestisori. Se aseaza in borcan usturoiul, morcovul, ceapa, ardeiul iute intercalate printre dovlecei. Se pregateste din otet, zahar, mirodenii, apa si sare o marinada care se pune la fiert si dupa ce a dat cateva clocote se varsa peste dovlecei. Se inchid borcanelele si se pun la loc racoros. Se serveste ca muratura. Pofta buna!

Nota: Puteti folosi dovlecei mari si sa ii taiati felii sau in bucatele.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...