Gogosari Rosii Copti, Conservati Pentru Iarna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - gogosari rosii, carnosi si cat mai netezi
  • - sare grunjoasa

Mod de preparare

Alegeti gogosari cat mai carnosi, netezi si pe cat posibil de aceeasi marime, ca sa se poata coace uniform. Spalati-i bine si stergeti-i de apa.

Coaceti-i pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla asezata direct pe flacara de la aragaz. Puteti sa-i coaceti si in cuptor, la mijloc, asezati intr-o tava emailata, la foc potrivit. Intoarceti-i des, pana sunt copti si facuti pe toate partile, dar nu arsi.

Pe masura ce se coc, puneti-i intr-o oala acoperita, presarati cu sare si lasati-i sa stea asa, 15-30 min. Nu folositi prea multa sare, altfel devin prea sarati. In felul acesta, puteti scoate pielita de pe gogosari, cu usurinta. Nu folositi apa ca sa nu-si piarda gustul de copt.

Dupa ce s-au racit, portionati-i in pungi pentru congelator, din care scoateti cat de mult aer puteti. Folositi aparatul de vidat si sigilat pungi, daca il aveti. Aplatizati si etichetati.

Dati la congelator, unde se pot pastra, pana la 12 luni. Decongelati in frigider, apoi puteti sa pregatiti o salata de gogosari rosii copti, ca-n plina vara, sau sa-i folositi la diferite mancaruri si preparate, pentru ornat etc.
Aplatizarea si eliminarea cat mai multa a aerului din pungi, va determina o buna organizare a sertarelor congelatorului, castigarea de spatiu si usurinta cu care se suprapun pungile.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.