Gogonele murate in saramura - muratura traditionala

Gogonelele murate in saramura sunt o delicatesă traditionala, cu o combinatie perfect echilibrata de arome si texturi.

Portii
1
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • gogonele
  • 1 legatura de marar
  • 1 morcov
  • 1 lg boabe de mustar
  • 1 lg boabe de piper
  • 1 frunza de dafin
  • 1 ardei iute
  • hrean
  • apa
  • sare grunjoasa
  • 1 legatura de cimbru uscat

Mod de preparare

Gogonelele si varza sunt printre ultimele roade ale toamnei care se pot conserva si a le savura la iarna. Iar cel mai simplu este sa le pui la murat in saramura, exact cum faceau bunicile pe vremuri.
Nu am cantarit gogonelele, am pus dupa ochi intr-un borcan de 4250 ml.
Se spala gogonelele si se lasa sa se scurga bine de apa. Se curata morcovul si se taie rondele. Hreanul se curata si se spala.
Se asaza pe fundul borcanului mararul si cumbrul. Se pun gogonelele, iar printre ele se asaza cate o felie de hrean, rindele de morcov pana umplem tot borcanul. Se adauga si boabele de mustar si de piper, se pune si frunza de dafin iar printre gogonele se asaza si ardeiul iute.
Se prepara saramura din apa si sare. La un litru de apa se pune o lingura de sare grunjoasa. In borcanul meu au intrat 1,6 litri de apa la care am adaugat 1,5 lg sare grunjoasa.
Se pune pe foc sa se incalzeasca usor pana se dizolva sarea. Se toarna asa calduta peste gogonele, se capaceste si se pune la loc uscat si racoros in camara.

Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele, la fel de delicioase: gogosari in sos de mustar cu otet, gogonele murate in saramura sau conopida murata cu sfecla rosie.

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...