Gem de prune cu nuca

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg prune
  • 600-800 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 kg mere
  • 1 cana nuca taiat grosier

Mod de preparare

Una din dulceturile preferate pe care le facea bunica si pe care o mancam cu mare pofta pe o felie de paine coapta pe vatra.

Se spala prunele si se scot samburii. Se dau prunele prin masina de tocat carne. Se pun prunele intr-o oala si se da la foc iute pana incepe sa fiarba. Se adauga 600 g zahar, se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic spre mediu. Se spumeaza de cate ori este nevoie.
Intre timp se spala merele, se curata de coaja si se taie in bucati apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga si merele in oala. Se lasa sa fiarba si se gusta pentru a vedea daca este suficient de dulce (noua nu ne place gemul foarte dulce) si se mai adauga zahar daca este cazul.
Se face din cand in cand proba. Spre final se adauga si nuca taiata grosier. Se mai lasa sa dea cateva clocote bune si se face din nou proba pe o farfurie. Daca se incheaga dupa racire este gata.
Se toarna gemul in borcane sterilizate, se capacesc si se pun in paturi sa stea pana se racesc.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj