Dulceata de dovlecei cu lamaie si vanilie

Portii
6
Timp pregatire
140 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr dovlecei taiati cubulete
  • 400 gr zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 4-5 felii de lamaie
  • 1 lingura zahar vanilat

Mod de preparare


Cuburile de dovlecel se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Punem si feliile de lamaie si le lasam asa doua ore, timp in care dovlecelul va lasa o multime de zeama.
Am pus acest amestec la foc si am lasat sa fiarba din momentul fierberii 10 min. Dupa ce am oprit focul, am pus deasupra vasului un servet de bucatarie de panza udat in apa rece si stors foarte bine.
Se lasa asa o ora cel putin.
Se pune din nou vasul cu dovlecei la foc si mai lasam iar sa fiarba din momentul fierberii 8-10 min.
Siropul nu trebuie sa-si schimbe culoarea, nu trebuie sa capete culoare de caramel.
Chiar daca vi se pare a fi cam lichid, siropul se va ingrosa cand se raceste. Nu trebuie nici macar sa luam spuma care se face in timpul fierberii. Acoperim iar vasul cu servetul ud si stors. Lasam pana se raceste complet. Se pune apoi dulceata in borcane.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu sparanghel

"picnicul bucatarasilor" Cat mai este sezonul sparanghelului va invit sa incercati o tarta delicioasa!

Tarta cu sparanghel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj