Dulceata de dovlecei cu lamaie si vanilie

Portii
6
Timp pregatire
140 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr dovlecei taiati cubulete
  • 400 gr zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 4-5 felii de lamaie
  • 1 lingura zahar vanilat

Mod de preparare


Cuburile de dovlecel se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Punem si feliile de lamaie si le lasam asa doua ore, timp in care dovlecelul va lasa o multime de zeama.
Am pus acest amestec la foc si am lasat sa fiarba din momentul fierberii 10 min. Dupa ce am oprit focul, am pus deasupra vasului un servet de bucatarie de panza udat in apa rece si stors foarte bine.
Se lasa asa o ora cel putin.
Se pune din nou vasul cu dovlecei la foc si mai lasam iar sa fiarba din momentul fierberii 8-10 min.
Siropul nu trebuie sa-si schimbe culoarea, nu trebuie sa capete culoare de caramel.
Chiar daca vi se pare a fi cam lichid, siropul se va ingrosa cand se raceste. Nu trebuie nici macar sa luam spuma care se face in timpul fierberii. Acoperim iar vasul cu servetul ud si stors. Lasam pana se raceste complet. Se pune apoi dulceata in borcane.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.