Catina se curata pe cat posibil de migaloasele codite, apoi se trece sub cateva jeturi de apa rece.
Se spala clementinele, apoi se taie in jumatati.
O jumatate de clementina se taie feliute subtiri.
Celelalte 3 jumatati se storc bine de suc. Se pune la foc zaharul cu feliutele de clementina si sucul. Se lasa sa clocoteasca bine pana se leaga, amestecand si spumand continuu cu o lingura de lemn.
Cand siropul este bine legat,se adauga si catina scursa bine de apa, stelutele de anason si se amesteca din cand in cand, usor cu lingura de lemn. Se lasa sa foiarba, la foc domol cca. 45 de minute, pana scade din craticioara cam 2 cm. Se pune dulceata fierbinte in borcan, se strange bine capacul, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca in voie pana a 2 a zi cand il bagam la rece. Eu voi folosi aceasta dulceata la jeleurile si cremele prajiturilor. Am ales clementine pentru siropul dulce si aromat, in locul portocalelor care riscam sa fie acre. Nu imi pare rau de alegere, a iesit o dulceata pe cinste.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.