Dulceata de ardei iuti

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti rosii
  • 1 kg ardei kapia rosu sau gogosari rosii
  • 1 l otet de Tecuci
  • 1 kg de zahar

Mod de preparare

Se spala ardeiul iute si kapia, apoi se curata de cotoare, seminte si vinisoare, se taie fasii subtiri si apoi se dau prin masina de tocat.
Se fierbe 10-15 minute otetul amestecat cu zaharul, intr-o cratita cu fund gros (sau tuci), pana se leaga un pic, apoi adaugam ardeii tocati si fierbem, la foc domol de la primul clocot, pana se leaga si face basici cand fierbe. Se amesteca in continuu cu o lingura de lemn. Se face proba pe o farfurie daca este legat, apoi se toarna fierbinte in borcane sterile, se strang bine capacele, apoi se acopera cu ceva gros si se lasa sa se raceasca in voie. Se depoziteaza la rece pana ce il vom folosi, la fripturi, peste prajit, la orice preparat care credem noi ca merge cu acest delicios sos dulce-acrisor-picant.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu ananas si crema mascarpone

Desert tort cu ananas si crema mascarpone
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.