Dulceata de Ardei Iute

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 portie:
  • -500 g ardei iute- verde
  • rosu si galben
  • -500 g zahar
  • -500 ml otet de 9 grade

Mod de preparare

Fierbeti 20- 30 min otetul cu zahar sau pana ce acesta se leaga la fel ca siropul de la dulceata.
Intre timp, spalati si zvantati ardeii iuti. Taiati-i rondele (daca se doreste o dulceata mai putin iute, indepertati intai semintele si vinisoarele ardeilor, macar partial, apoi feliati-i. Atentie! Lucrati doar cu manusi.).

Adaugati ardeiul feliat si fierbeti in continuare inca 20- 30 min in functie de cat de legata vreti sa fie dulceata. Si cum “siropul“ este cel mai apreciat, nu exagerati cu fierberea dulcetii.
Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si puneti-le rasturnate pe capac, intre paturi, pana se racesc complet.

Etichetati si dati la camara. Se pastreaza foarte bine mai mult de 24 luni.
Asteptati 2- 3 saptamani pentru a fi savurata in adevaratul sens al cuvantului.

Serviti ca garnitura la fripturi, preparate cu carne, in general; ca adaos la ciorbe, sosuri, tocanite, paste, omlete, pizza, aluaturi cu umpluturi de carne si cascaval, etc; merge de minune langa varza cu carne sau la orice mancare la care de obicei adaugi ardeii clasici in otet.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu dovlecei

Cum la vremea asta am mereu un dovlecel in frigider, am incercat ceva nou pentru o masa rapida de pranz. Paste cu dovlecei...

Spaghete cu dovlecei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj