Cuburi Vegetale, Facute in Casa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -750g de legume si frunze (eu am ales sa folosesc: morcovi, vanata, ardei rosu si ardei galben, tija de sedano/telina, cartof, dovleac, ceapa, zucchina/dovlecel, frunze de telina, frunze de patrunjel si rozmarin proaspat)
  • -250g sare
  • -putin ulei de masline

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie marunt: ceapa, ardeiul rosu, ardeiul galben, zucchina/dovlecelul, cartoful, morcovii, vanata, tija de telina. Telina, dovleacul, frunzele de telina si frunzele de patrunjel.

Apoi, se cantaresc eu le-am curatat, spalat si taiat dupa ochi si apoi le-am cantarit... a fost suficient cat am pregatit.

Intr-o oala sau intr-un ceaun (eu am folosit ceaunul pt ca la sfarsit sarea se va mai prinde, iar o oala mai buna se poate arde se pun uleiul de masline si legumele. Legumele se lasa la calit cca 10 minute.

Pana se calesc legumele, se cantarescte sarea.

Apoi, se pune sarea peste legume. Se amesteca si se lasa la foc mic, nu se adauga apa pentru ca vor lasa legumele. Se amesteca din cand in cand.

Dupa 10 minute, se adauga rozmarinul, care inainte a fost spalat si taiat, marunt. Se lasa pe foc, pana scade apa lasata de legume. Apoi se pun legumele in paharul de la blender si se mixeaza bine.

Piureul rezultat se pune din nou la foc, pentru cca. 20 minute, pana cand scade toata apa lasata de legume in urma mixarii. Acum trebuie amestecat continuu.

Piureul final, se pune pe un platou, tava, orice, in care a fost pusa o folie de aluminiu si se niveleaza cu cutitul umed.

Se taie cuburi cat inca este calda. Dupa se lasa la racit. Cand sunt reci, cuburile se invelesc, individual, in folie transparenta.

Cuburile invelite, se pun intr-o caserola si se dau la congelator. Se pot tine in congelator pana la 3 luni. Cand se folosesc la mancare, trebuie sa aveti grija cu sarea, pentru ca si ele contin.

Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti