Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -800 g ardei iuti (pot fi de diferite forme si culori)
  • -200 g stafide
  • -250 ml miere
  • -250 ml apa fierbinte
  • -250 ml otet alimentar de 9 grade

Mod de preparare

Spalati si scurgeti ardeii iuti. La cei rotunzi, taiati partea de sus, langa codita, pe jumatate, iar la cei lungi, detasati partea subtire din varful ardeiului, pastrand la fiecare, codita. Eliminati semintele cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire, cu multa grija sa nu rupeti ardeii. Umpleti-i cu stafidele spalate si scurse.

Pentru aceste operatiuni, va recomand sa folositi manusi de cauciuc.

Puneti ardeii umpluti in borcane potrivite, sterilizate si uscate, cladind indesat, dar fara sa-i rupeti.

Separat, dizolvati mierea in apa fierbinte si omogenizati-o cu otetul. Cine doreste poate sa dea un clocot, dar nu este obligatoriu. Turnati peste ardeii din borcane, capsati si sterilizati la bain-marie, la 80 grade, 15 min.

Scoateti si dati in continuare la dunst uscat (intre paturi), pana la racirea completa.

Depozitati in camara. Serviti ca muratura.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.