Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -800 g ardei iuti (pot fi de diferite forme si culori)
  • -200 g stafide
  • -250 ml miere
  • -250 ml apa fierbinte
  • -250 ml otet alimentar de 9 grade

Mod de preparare

Spalati si scurgeti ardeii iuti. La cei rotunzi, taiati partea de sus, langa codita, pe jumatate, iar la cei lungi, detasati partea subtire din varful ardeiului, pastrand la fiecare, codita. Eliminati semintele cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire, cu multa grija sa nu rupeti ardeii. Umpleti-i cu stafidele spalate si scurse.

Pentru aceste operatiuni, va recomand sa folositi manusi de cauciuc.

Puneti ardeii umpluti in borcane potrivite, sterilizate si uscate, cladind indesat, dar fara sa-i rupeti.

Separat, dizolvati mierea in apa fierbinte si omogenizati-o cu otetul. Cine doreste poate sa dea un clocot, dar nu este obligatoriu. Turnati peste ardeii din borcane, capsati si sterilizati la bain-marie, la 80 grade, 15 min.

Scoateti si dati in continuare la dunst uscat (intre paturi), pana la racirea completa.

Depozitati in camara. Serviti ca muratura.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta simpla de turte la tigaie: Cum sa faci turte acasa in doar cativa pasi

Învață să prepari turte delicioase acasă cu această rețetă simplă și rapidă. Cu doar câteva ingrediente...

Reteta simpla de turte la tigaie: Cum sa faci turte acasa in doar cativa pasi
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.