Ciorba de burta (VI)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 8 portii :
  • 1 kg burta prefiarta si feliata
  • 500 gr oase de porc (daca se poate sa fie de la ceafa sau cotlet) cu carnita pe ele
  • 6 l apa
  • 4 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa razuita fin
  • 2 linguri rama
  • 2 capatani de usturoi
  • sare
  • 3 foi dafin
  • 100 ml otet
  • piper boabe
  • zeama de la ardei iute conservat in otet (un borcan de cca 400 ml)
  • 500 gr smantana
  • 4 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Burta prefiarta si feliata o punem separat, in oala cu presiune impreuna cu 100 ml de otet, apa, sare 1 lingurita, cu foile de dafin, 1/2 capatana usturoi si piperul boabe la fiert ptr 30 minute de cand a inceput sa fiarba. Se scoate apoi si se spala in doua, trei ape si se lasa la stors.

Intre timp in alta oala punem oasele la fiert cu 1 lingura de sare si il spumam intre timp.

Morcovii si patrunjelul se curata si se taie felii subtiri, usturoiul cca. 6 catei se piseaza, ceapa se razuie , si toate acestea se calesc pe 2 linguri de rama.

Cand carnea a fiert , se scot oaselesi se desprinde carnea . Zeama se strecoara si se adauga la ea legumele calite. Se lasa sa fiarba pe jumate apoi se adauga bucatile de carne desprinse de pe oase si burta ca mai sus pregatita. Se fierb asa impreuna pana ce legumele sunt bine fierte. Se mai potriveste de sare daca e nevoie. Cand legumele au fiert turnam otetul de pe ardeii iuti (daca nu aveti asa ceva, se poate folosi zeama de la gogosari iuti , ce se gasesc in comert ) si lasam sa dea din nou in clocot.

Intre timp pregatim maiaua ptr ciorba in felul urmator: intr-un vas punem 4 galbenusuri de oua si 2 linguri de faina si 4 catei de usturoi pisat si amestecam bine adaugand treptat si smantana pana se om ogenizeaza. Se adauga treptat apoi din zeama fierbinte tot cate putin amestacand continuu pana se subtiaza apoi totul se toarna la ciorba . Se lasa sa dea un clocot ,si apoi se ia de pe foc .

Se serveste fierbinte cu ardei iuti prospeti sau murati.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Costite afumate cu bere, la cuptor

Costite afumate cu bere, la cuptor
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.