Nectar de caise

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg caise foarte coapte si sanatoase
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa

Mod de preparare

Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o cratita cu fund dublu, apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol cca. 30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele (sau se paseaza cu blenderul).
Caisele pasate se amesteca cu sucul scurs, se adauga si zaharul, apoi se pun din nou la fiert, cca o ora, la foc domol, amestecand din cand in cand.
Nectarul fierbinte se toarna in sticle curate si uscate, cu filet, apoi se etanseizeaza cu capace si se asaza una langa alta, intr-o oala inalta in care am pus pe fundul ei o carpa de bumbac si am turnat apa calda pana aproape de gatul sticlelor si se lasa sa fiarba in clocote, la foc domol, cel putin 30 de minute.
Se scot sticlele din apa si se acopera cu un prosop gros si se lasa pana a 2 a zi sa se raceasca in voie, apoi se pot depozita in locuri racoroase, dar uscate.
In acelasi mod se poate prepara nectarul din orice fruct de sezon, reusita de a avea nectar proaspat pentru iarna este de 100%.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...