Tarta Sarata cu Ricotta si Mazare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 gr faina alba (de griu normal, precum cea de prajituri)
  • 100 gr faina de griu dur
  • 1 lingurita cu virf de curcuma (turcmeric)
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • cca 100-150 ml apa la temperatura camerei sau cit este nevoie ca sa framintati un aluat moale
  • elastic
  • puteti folosi pentru toata cantitatea (200 gr) doar faina alba
  • Umplutura:
  • 250 gr ricotta scursa de zeama
  • 1 ou
  • partea alba de la o ceapa verde
  • 1 lingura cu ulei
  • 1 conserva mica cu mazare
  • 50 gr pancetta afumata cuburi sau orice alt mezel preferati
  • cit o nuca brinza sarata stil telemea sarata (optional)
  • putin pesmet
  • putin ulei pentru uns hirtia

Mod de preparare

Framintam aluatul pe care il facem o bila, il invelim in folie transparenta si il lasam sa se odihneasca.

Punem ricotta la scurs si tocam ceapa.

Punem intr-o tigaie ceapa la inabusit impreuna cu un praf de sare si uleiul, cind ceapa este moale si aurie adaugam pancetta/mezelul ales de voi si apoi mazarea plus 50 ml apa, punem capacul si lasam sa fiarba pina cind se evapora apa amestecind din cind in cind si spre sfirsit coacem fara capac.

Lasam sa se raceasca bine mazarea si apoi amestecam cu oul batut, ricotta si putina brinza sarata daca vreti.

Intr-o forma de tarta punem o bucata de hirtie de copt pe care mai intii o udam la jet de apa si o stringem bine in pumn ca sa se scurga. o intindem in forma si o ungem cu ulei.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire mai mare ca diametru decit forma de tarta folosita si il asezam in forma. Varsam umplutura si adcem marginile aluatului spre centru acoperind ca o boordura umplutura. Cind asezam aluatul il lasam usor drapat, in falduri.

In mijloc am pus putin pesmet dar puteti sa puneti si putin parmezan ras sau chiar curcuma.

Coacem in cuptorul gata incalzit la 180-190 grade c cca 30 minute sau depinde cit este nevoie aluatul trebuie sa rezulte uscat, usor crocant.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti