Ficatul se fierbe timp de cca. 15 min., timp in care se spumeaza.
Intre timp se pregateste ceapa, usturoiul, patrunjelul, menta, adica se curata, se spala, se scurg.
Dupa fierbere, ficatul se taie bucatele si se da prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa, usturoiul si patrunjelul.
Amestecul tocat se da la foc slab, cu putin ulei si se caleste pana se elimina apa.
Dupa calire, compozitia se amesteca bine cu sarea, piperul, boiaua, menta tocata marunt si ouale.
Din sulul de foietaj se desfac numai cate 2-3 foi, se aseaza pe masa, se aseaza o cantitate potrivita din amestec pe marginea patului de foietaj si se ruleaza ca o clatita (se formeaza rulade).
Pe o tava de cuptor, se aseaza hartie de copt care se unge cu ulei.
Se aseaza ruladele formate in tava, se ung pe deasupra cu ulei si se da la cuptorul incins la 180 grd.
Pentru 30 minute, pana se rumeneste usor (auriu).
Dupa ce se scoate din cuptor, ruladele se acopera cu o carpa din bumbac, curata, inmuiata in vin rosu, pret de circa 15 min.
Se poate servi fierbinte sau rece, taiata in felii, simpla sau cu diverse sosuri (Ketchup etc.)
Daca la masa se estimeaza ca se va servi bere, carpa poate fi inmuiata cu bere in loc de vin.
Pofta buna!
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.