Aperitiv cu Rucola si Ricotta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri ricotta sau smantana
  • eu am folosit ricotta
  • 3 linguri pline cu faina
  • 2 lingurite rase cu praf de copt
  • 3 linguri de rucola mixata
  • un praf sare si piper cine doreste
  • Crema de branza:
  • in total a circa 250-300 gr branza - ricotta 2 parti si o parte telemea rasa pe razatoarea mica
  • 3 gr gelatina hidratata in putina apa rece
  • un praf de sare
  • jumatate de ardei gras taiat cubulete mici
  • un pic de marar proaspat taiat marunt
  • o frunza de ceapa verde

Mod de preparare

Blatul:
Se amesteca galbenusurile cu sare, ulei, spanac mixat, ricotta, 3 linguri sau smantana, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma amestecand lejer, sa nu se lase albusurile.

Am tapetat o tava cu hartie de copt (22/30 cm). Se pune compozitia in tava si se coace la foc moderat, se lasa la racit si apoi se taie in trei fasii.

Se prepara intre timp crema de branza se amesteca branza cu sare cu ardeiul gras taiat cubulete si gelatina hidratata in apa rece, dupa gust se adauga ceapa verde si marar proaspat.

Cand blatul e rece se ansambleaza aperitivul: se pune o foaie de blat, jumatate din crema de branza, blat si restul de crema de branza.

Se lasa la rece sa se intareasca putin crema de branza si se taie apoi cubulete. Se pot servi cu crema de otet balsamic

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de cruditati cu ou fiert

Ce ziceti de o salata gata in doar cateva minute fara sa mai fie nevoie sa feliati manual? Ia uitati aici ce minunatie am eu,...

Salata de cruditati cu ou fiert
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj